OHJELMA

11:00 Ovet auki

11:30 Sarjakuvien myynti alkaa

12:00 Kerhon puheenjohtaja Topi Saavalainen lausuu tervetuliaissanat sekä julistaa Turun Sarjakuvakerhon vuoden 2015 antologian teeman.

Necrocomicon-kilpailu alkaa: Suunnittele oma kohupostimerkki.

VAIN SARJAKUVAA -kilpailu alkaa

12:20 Juri Nummelin: Rasmus Nalle -esitelmä

12:50 Jouko Ruokosenmäki: Kaikki Daredevilistä puolessa tunnissa

13:20 Turun Sarjakuvakerho 40 vuotta: lavalla entiset puheenjohtajat

13:50 Jouko Pukkila ja Pauli Hirtolahti julkaisevat uudet albuminsa

14:10 Otto Sinisalo ja bhutanilaisen sarjakuvan arvoitus

14:40 Haastattelussa Aapo Kukko – Kunnian kukko laulaa

15:00 Graden Kiertävä Tietokabinetti: Rivolliataisteluita ja Rillumareitä varsovanlaulun tahdissa – Suomi-pulpin parhaita hetkiä

15:30 Lavalla Heikki Paakkanen

16:00 Milla Sauruksen ja Jura K:n musiikkivideo: Erhe. Takapuolentunnistusvisa.

16:20 Juri Nummelin, Vesa Kataisto ja Ville Hänninen julkistavat vitsikirjan

16:25 Necrocomiconin kilpailut päättyvät

16:30 Haastattelussa Petri Koikkalainen

16:50 Karvinen-nukketeatteri

17:15 Moog Konttinen jakaa Vesa Kataisto -kiertopalkinnon

17:30 Vain sarjakuvaelämää -kilpailun finaali

18:00 Kilpailujen palkintojen jako

—–

Iltaohjelmassa:

Klo 18-21 Sauna (kolehti kerätään)

21:00 Milla Saurus ja Jura K: Erhe

21:10 Karri Lehtonen & Afgaaninvinttikoirat esiintyy

21:40 Leevi Launis esiintyy

22:30 Karaoke

—–

Muuta:

– Sarjakuvamyyntiä klo 11:30-18

– Jokainen noppa voittaa -sarjakuva-arvonta

– Petri Koikkalainen piirtää muotokuvia Necrocomiconin vieraista

– Päivän aikana tehdään Necro-pienlehti

– Tee oma Necro-pinssi eurolla

Fingerpori-hahmoksi pukeutudeiden kesken arvotaan kalja.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Pub Port Arthurissa Happy Hour klo 18:00 asti: olut 3,50 €!!

Leimasinmerkillä varustetut (päiväohjelman aikana merkityt) henkilöt saavat ilmaisen iltaohjelman. Tiedustele leimaa ovelta tai tiskiltä ennen klo 18:00. Uusilta asiakkailta portsari perii 2,5 euron pääsymaksun klo 20-21 alkaen.

Pub Port Arthuriin on mahdollista tilata pizzaa tarjoushintaan.

SAUNOJAT: Varaa mukaasi pyyhe ja käteistä rahaa kolehdin keräämistä varten. Sauna maksaa yhteensä 120 € klo 18-21 väliseltä ajalta. Mitä useampi saunoo, sitä pienempi kolehti. Saunatiloissa saa kerrallaan olla maksimissaan 10 henkeä. Saunassa on minibaari, ja varsinaisen baarin antimet ovat myös käytettävissä.

 

DIY Kohupostimerkki

Kohupostimerkin tunnistaa siitä, että siitä riittää puhetta pitkäksi aikaa. Harvoin kaikkia maailman ihmisiä miellyttävät teot saavat aikaan kohua saati huomiota. Jos siis haluaa meriittiä ja mediaosumia jostain teosta, ei kannata olla kiltti ja ajatella pelastavansa maailman esimerkiksi ebolalta. Puhtaalla ilkeydellä ja jonkin tahon suututtamalla saa kaiken tämän huomion. Vähän niin kuin Venäjä toimii nyt.

Miten SE tehdään?

Postimerkki on pieni tarranpala, jolla on kokoa 35 x 35 mm ja joka leviää paperilappusten kulmassa ympäri maailmaa. Tänä vuonna kohua aiheuttaneessa postimerkissä on kuvattu miehen peppu. Peppu, joka on aika feminiininen, mutta oletamme, että se on homomiehen. Jos nyt ajattelet, että alastomuus olisi KOHUmerkin jibbo, niin ei, ei se sitä ole. Peppuja on nähty postimerkeissä aikaisemminkin. Meillä Suomessa julkaistiin sauna-aiheinen postimerkkisarja, jossa on alaston mies peppuineen. Edes raiskauspostimerkki ei aiheuttanut kohua. Kaikille oli ihan ok, että Gallen-Kallelan Aktie Bil Bolagille suunnittelemassa kuvassa ja sittemmin vuonna 2006 julkaistussa postimerkissä yritetään liikkuvassa autossa väkisin maata naista.

Jos siis haluaa kohauttaa, pitää valita kohderyhmä, jonka haluaa suututtaa. Kun olet päättänyt, keitä haluat vähän ravistella, käy läpi seuraavat kohdat:

1) Mitkä ovat kohderyhmäsi aatteet?
2) Mitkä asiat ovat kohderyhmäsi aatteita vastaan?

Näillä pääsee jo pitkälle, mutta jotta kohu poikisi pitkään ja siitä saataisiin paljon yleisönosastokirjoituksia puolesta ja vastaan, aiheeksi ei voi valita jotain, mitä me kaikki yhdessä inhoamme tai halveksumme. Nyt pitää olla sen verran ovela, että saisimme kohun pysymään pinnalla tekemättä itse mitään.

3) Keillä on kohderyhmäsi aatteiden vastaiset aatteet?

Kun saa nämä kolme kohtaa ratkaistua, käsillä on RISTIRIITA, josta voi poikia internetissä, mediassa ja baarinpöydissä vuosia jatkuva väittely. Kohun aiheuttaja voi syödä popcornia ja seurata, kun tämä pieni tarranpala matkustaa maailmalla ja aiheuttaa ihmisille ajattelemisen aihetta.

Kohupostimerkkietiketin koosti S. Ilsa.

VAIN SARJAKUVAA -KILPAILU

Ai miten niin “vain”?? Sarjakuvat ovat elämää suurempi asia, ilman niitä arkinen paarustaminen olisi paljon tuskaisempaa. Siksi Necrocomicon järjestää multitunnelmaisen, suorastaan tunnelimaisen tunteellisen kilpailun, jossa jokainen voi laatia tulkinnan omasta sarjakuvasuosikistaan. Etusijalla ovat Necrocomiconiin osallistuvien sarjakuvantekijöiden hahmot, mutta kukaan ei estä piirtämästä omaa tulkintaa mistä tahansa sarjakuvahahmosta: Asterixista, Ressusta tai vaikka kaikkien rakastamasta Karvisesta! Hahmon pitää olla tunnistettava, muutoin tyyli on vapaa. Vain sarjakuvaa etenee seuraavasti:

1. Tapahtumassa on saatavilla piirustuspaperia, omien kynien tms. piirustusvälineiden käyttö suotavaa.

2. Kilpailu alkaa klo 11.00 ja päättyy klo 16.25, jolloin työt on palautettava järjestäjien osoittamaan keräyspisteeseen.

3. Esiraati valitsee töistä parhaat tulkinnat, kolme parasta pääsee finaaliin, joka alkaa klo 17.30.

4. Finaalissa tekijä esittelee eli tulkitsee piirroksensa haluamallaan ilmaisutavalla. “Vastaväittäjänä” toimii hahmon alkuperäinen tekijä tai alkuperäisen hahmon tekijän edustaja, jos esim. Jim Davis ei jostain syystä pääse paikalle. Aikaa max. viisi minuuttia per tulkinta.

5. Tunteellisimman ja kuohkeimman tulkinnan esittäjä ja hänen “vastaväittäjänsä” palkitaan asiaankuuluvalla tavalla. Yleisö ratkaisee voittajan käsipysty-äänestyksellä. Muut finaaliin päässeet palkitaan lievemmin.

Koosti Vesa K